Till startsida
Du besöker nu gamla Medarbetarportalen som inte längre uppdateras men finns kvar till den 30 juni 2024. Därefter stängs den ned. För att besöka den nya Medarbetarportalen, vänligen gå till www.medarbetarportalen.gu.se
Måndag 08 april 07:58

Studieadministration

Studieadministration är ett begrepp som omfattar olika administrativa områden och uppgifter. Inom ramen för detta finns följande informationsresurser:

Studieadministrativa handboken för grund- och avancerad nivå

Handboken innehåller information om de studieadministrativa processerna i arbetet med att administrera utbildning på grund- och avancerad nivå vid Göteborgs universitet – från att en kurs eller ett program förbereds till att en student kan ta ut sin examen.

Studieadministrativa handboken för forskarnivå

I handboken finns information om hur de administrativa processerna kring forskarutbildning går till – allt från att inrätta ett forskarutbildningsämne till att doktoranden tar ut sin examen.

Handbok till regler för examination

Handbok till regler för examination är skapad som ett stöd för att tolka och tillämpa styrdokumentet Regler för examination på grund och avancerad nivå.

Handbok till regler för examination

Studieadministrativa system

DISA

Göteborgs universitets system för digital salstentamen är DISA. Systemet ger stöd vid planering och genomförande av salstentamen med tillhörande bedömningsarbete samt vid återkoppling till studenter utifrån de bedömningskriterier som använts vid betygsättning.

Fubas

Fubas är ett systemstöd för hantering av kurser och kursplaner på forskarnivå.

Fubas på sidan Verktyg

Gubas-systemen

Gubas Kursplan, Gubas Tillfälle och Gubas Utbildningsplan är de tre systemstöden för kursplaner respektive utbildning och utbildningstillfällen samt utbildningsplaner för grundnivå och avancerad nivå.

ISP – individuella studieplaner

ISP-systemet är ett webbaserat systemstöd för individuella studieplaner för doktorander.

ISP på sidan Verktyg

Ladok

Ladok är ett nationellt system med ett gränssnitt för många handläggare inom all studiedokumentation.

Ladok på sidan Verktyg

Mobility-Online

Universitetets system för internationell mobilitet. Mobility-Online gör det möjligt för inkommande/utresande studenter att ansöka elektroniskt till en utbytesperiod och antagning/planering av utbytesperioden görs sedan via systemet. Även kontakter med våra internationella partners (viss avtalsadministration) hanteras genom systemet. Mobility-Online gör det också möjligt att söka fram information om din- och andra fakulteters/institutioners mobilitetsavtal avseende giltighetstid, nivå, antal platser, aktuella mobilitetsflöden och kontaktuppgifter.

Mobility-Online support: mo@gu.se.

Mobility-Online på sidan Verktyg

NyA-webben

NyA-webben är ett webbaserat gränssnitt av antagningssystemet NyA där institutionspersonal gör reservantagning och lägger in antagningstal samt anger hur länge utbildningar ska vara öppna för sen anmälan. På NyA-webben kan institutionspersonal också ta fram aktuell anmälnings- och antagningsstatistik och antagningslistor.

NyA-webben på sidan Verktyg (kräver behörighet)

Sidansvarig: Utbildningsenheten|Sidan uppdaterades: 2021-10-19
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen2.gu.se/studieadministration/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2024-05-16

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?