Till startsida
Du besöker nu gamla Medarbetarportalen som inte längre uppdateras men finns kvar till den 30 juni 2024. Därefter stängs den ned. För att besöka den nya Medarbetarportalen, vänligen gå till www.medarbetarportalen.gu.se
Måndag 08 april 07:58

Linnaeus-Palme partnerskap

Just nu går det inte att ansöka till programmet.

Erasmus+ International Credit Mobility öppnar preliminärt hösten 2022.

OBS! Informationen nedan är från 2022 års ansökningsomgång.

Linnaeus-Palme partnerskap innehåller ömsesidiga lärar- och studentutbyten på grund- och avancerad nivå (inte forskarutbildningsnivå). Nytt för 2022 är UHR har tagit bort gränsen för hur många gångar ett partnerskap kan beviljas bidrag. Maximala antalet lärar- respektive studentdeltagare per partner, höjs från fyra till sex stycken. Det finns fortsatt möjlighet att söka bidrag för andra aktiviteter än utbyten för att stärka partnerskap och kapacitet hos deltagande individer och institutioner. 

Maximalt antal deltagare:
6+6 lärare (möjlig utbytesperiod två-åtta veckor)
6+6 studenter (möjlig utbytesperiod är tio-40 veckor)

Utvärderingsresa kan enbart sökas inom ett projekt med utbyten. I utvärderingsresan kan lärare och personal med internationellt ansvar delta.

Institutionens ansökan - projektansökan

Ansökan görs elektroniskt och skickas in av den sökande institutionen senast 12:00 tisdagen den 15 mars 2022.

Länk till ansökan finns på UHRs webbplats. Alla ansökningar som uppfyller kraven för giltighet kommer att bedömas utifrån programmets kvalitetskriterier.

En komplett ansökan till Linnaeus-Palme partnerskap innehåller:

  • En digital kopia av lärosätets ramansökan underskriven av rektor (Pdf). International Centre sammanställer universitetets ramansökan som rektor undertecknar. En kopia skickas till sökande för uppladdning innan deadline för ansökan.
  • En digital kopia av enunderskriven avsiktsförklaring (letter of intent) från den utländska institutionen (mall finns här; Pdf).
  • Namn och kontaktuppgifter till behörig prefekt eller motsvarande för den institution som skickar in ansökan.
  • Samarbete ska ske med lärosäte i giltigt samarbetsland.

I ansökan anges även namn och kontaktuppgifter till lärosätets Linnaeus-Palme samordnare samt universitetets officiella e-post enligt nedan:

Lärosätets Linnaeus-Palme samordnare: Ansöknings- och projektstöd, International Centre
E-post: icaps@gu.se
Telefonnummer: 031-786 5328
Titel: Internationella handläggare
Göteborgs universitets officiella e-post: registrator@gu.se

Lärosätets ansökan - ramansökan

För att partnerskapet ska kunna ingå i universitetets samlade ansökan krävs att följande dokument ska ha inkommit till International Centre, icaps@gu.se senast 12.00 tisdagen den 22 februari 2022:

  • En digital kopia av institutionens projektansökan (Pdf)
  • En digital kopia av den aktuella underskrivna avsiktsförklaringen (letter of intent) från den utländska institutionen (mall finns här; Pdf)
  • Intyg från prefekt att institutionen tar ekonomiskt och personellt ansvar för projektet (e-post räcker)

Samfinansiering av internationell personalmobilitet

Rektor samfinansierar personalmobilitet inom Linnaeus-Palme programmet. Samfinansieringen gäller projekt som beviljats efter den 1 januari 2022. Rektor skjuter till 50 procent av det bidragsbelopp institutionen beviljats för personalmobilitet, för att täcka delar av de indirekta kostnader som bidraget ger upphov till. International Centre handlägger samfinansieringen och gör en preliminär beräkning i samband med att institutionen inkommer med sin projektansökan till icaps@gu.se.

Inskickad ansökan

Så snart ansökan skickats in till UHR registrerar institutionen ansökan i universitetets stödsystem för kontraktshantering och diarieföring av externa medel, EKO. Därefter skickar institutionen en digital kopia av ansökan och ansökans EKO-nummer till icaps@gu.se som arkiverar ansökan inklusive EKO-nummer i universitetets diarium.

Besked om beslut och aktivitets- och utbytesperiod

UHR skickar ut besked om beslut via e-post till alla sökande tidigast åtta veckor efter sista ansökningsdag. Om projektet blir beviljat betalas bidraget ut cirka en månad efter beslutet.

Projektperiod avser den tidperiod som projektet får ha kostnader; från datum för beviljande till slutdatum som framgår av beslutsbrevet.

Ett partnerskap kan beviljas bidrag årligen och varje ansökan gäller för de tre kommande terminerna efter beslutsdatum.

Rapportering

När projektperioden är avslutad ska du skicka in en rapport. Rapporteringen sker online i samma system som ansökan och består av en resultatorienterad och en finansiell del (inklusive eventuell revision) som mäter resultaten från utbytena. Deltagare från det svenska lärosätet ska svara på en deltagarenkät. Sista dag för rapportering anges i beslutsbrevet. Om medel vidareförmedlats till partneruniversitetet anges detta i rapporten.

Information och frågor

Generell information om de ekonomiska villkoren och stöd för deltagare med funktionsnedsättning finns under Linnaeus-Palme programmet.

Fullständig information och länk till ansökan finns under Linnaeus-Palme partnerskap. Några dokument finns på engelska om ni vill dela dem med era samarbetspartners. Vi ber er läsa igenom all information noggrant innan ni ansöker.

Vid frågor kontakta Ansöknings- och projektstöd vid International Centre.

Det går också bra att ställa frågor till Linnaeus-Palmehandläggarna vid Universitets- och högskolerådet genom att mejla till linnaeuspalme@uhr.se.

Ansöknings- & projektstöd

International Centre
Laila Johannesson
Jenny Öjhage
icaps@gu.se

Besöksadress:
Rosenlundsgatan 4 (vån 4)

Sidansvarig: International Centre|Sidan uppdaterades: 2022-05-25
Dela:

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://medarbetarportalen2.gu.se/internationalisering/finansiering/mobilitetsprojekt-utanfor-eu/linnaeus-palme/linnaeus-palme-partnerskap/?skipSSOCheck=true
Utskriftsdatum: 2024-05-17

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?